Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół

ćwiartki z kurczaka 3 szt
włoszczyzna 1 szt
marchew młoda 1 kg
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
kostka rosołowa 3 szt
lubczyk świeży 2 gałązki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

kluski

jajko 4 szt
mąka 8 łyżek
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, przełożyć do garnka. Warzywa obrać, przełożyć do garnka z mięsem. Dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Krok 1 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto
2
Całość zalać wodą, dołożyć kostki rosołowe, natkę selera, pietruszki i lubczyk. Gotować na małym ogniu 1, 5 do 2 godzin.
Krok 2 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto
3
Natkę pietruszki umyć, poszatkować. Pod koniec gotowania wyciągnąć nać selera i pietruszki, włożyć poszatkowaną pietruszkę.
Krok 3 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto
4
Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto
5
Jajka umyć, wbić do miski i rozmiksować z mąką.
Krok 5 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto
6
W garnku zagotować wodę z solą. Łyżką formować kluseczki, wprost do gotującej się wody.
Krok 6 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto
7
Gotować ok. 2-3 minut. Gotowe kluski odcedzić.
Krok 7 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto
8
Kluski przełożyć na sito i przelać zimną wodą.
Krok 8 - ROSÓŁ Z LANYMI KLUSECZKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 17.06.2016 10:07
apetyczny rosołek
Franciszek 17.06.2016 07:37
Dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak