Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ala bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 0,5 kg
cebula biała 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
ogórki kiszone 40 dkg
margaryna do smażenia
sól, pieprz do smaku
przecier pomidorowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ala bigos

Kiełbasę pokroić i podsmażyć na margarynie. Pieczarki pokroić i podsmażyć. Cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu z kiełbasy. Wrzucić wszystko do garnka razem z tłuszczem i chwilę pogotować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ogórki i przecier. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 14.04.2013 20:22
bardzo fajne danie;D
Ewelina38 09.11.2012 22:06
jadłam taką, coś pysznego :)
Krystyna32 23.04.2012 08:57
ciekawe jak smakuje
Teresa19 24.12.2011 07:57
fajna
oliwkowa
oliwkowa 05.07.2011 15:00
mniam
matii6 20.10.2010 19:06
bardzo dobra,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak