Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z serem wędzonym w oprawie musztardy ziołowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
musztarda zioła 4 łyżki
ser wędzony 4 plastry
papryka czerwona 1/2 szklanki już pokrojonej
szynka parmeńska 4 plasterki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z serem wędzonym w oprawie musztardy ziołowej

Filety z kurczaka opłukać i osuszyć . Po osuszeniu rozbić je i oprószyć przyprawami . Z każdej strony dokładnie posmarować musztardę . Następnie dać plastry szynki parmeńskiej na to plaster wędzonego sera. Na wierzch dać jedną łyżkę pokrojonej papryki. Roladki zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na rozgrzanej patelni smażyć do miękkości mięsa z każdej strony. Przed samym zdjęciem roladki posmarować wierzch jeszcze raz musztardą ziołową i smażyć kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.06.2016 15:12
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak