Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WARZYWKA Z ŻÓŁTKIEM NA PARZE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1 szt
marchewka 1 szt
kalarepka młoda 1/4 szt
żółta fasolka szparagowa 6 szt
żółtko jajek 1 szt
woda przegotowana 4 łyżki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: WARZYWKA Z ŻÓŁTKIEM NA PARZE

Jajko dokładnie umyć, oddzielić żółtko od białka. Żółtko roztrzepać z dwoma łyżkami wody. Umieścić w niewielkim pojemniczku i przykryć folią. Gotować na parze przez 5 minut.
Ziemniaka, marchew i kalarepkę obrać, pokroić w grubą kostkę lub plastry. Obraną fasolkę i resztę warzyw ugotować na parze przez ok. 12-15 minut. Ugotowane warzywa z dodatkiem 2 łyżek przegotowanej wody i masła zblendować z żółtkiem na papkę o gładkiej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 14.06.2016 20:53
Ciekawy przepis.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak