WARZYWKA Z ŻÓŁTKIEM NA PARZE

WARZYWKA Z ŻÓŁTKIEM NA PARZE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • kalarepka młoda

    1/4 szt
  • żółta fasolka szparagowa

    6 szt
  • żółtko jaja

    1 szt
  • woda przegotowana

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko dokładnie umyć, oddzielić żółtko od białka. Żółtko roztrzepać z dwoma łyżkami wody. Umieścić w niewielkim pojemniczku i przykryć folią. Gotować na parze przez 5 minut.
Ziemniaka, marchew i kalarepkę obrać, pokroić w grubą kostkę lub plastry. Obraną fasolkę i resztę warzyw ugotować na parze przez ok. 12-15 minut. Ugotowane warzywa z dodatkiem 2 łyżek przegotowanej wody i masła zblendować z żółtkiem na papkę o gładkiej konsystencji.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Urszula Świeca

14.06.2016 20:53
Ciekawy przepis.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat