Ptysie

Ptysie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • woda

    1 szkl
  • masło stopione

    0,5 szkl
  • jajka

    6 szt
  • spirytus

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z masłem i cukrem, dodawać porcjami mąkę energicznie mieszając aż masa będzie odstawać od garnka, zdjąć z pieca. Do ciepłej masy dodawać po jednym jajku cały czas ucierać na końcu dodać spirytus. Na wysmarowanej blasze wyciskać szprycą kulki wielkości jajka. Piec w 220 st około 25 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakoszek

09.10.2012 18:20
moje ulubione:)

Rybciia

24.08.2012 11:00
pyszne!!!

Krystyna32

11.02.2012 14:20
super

Emilia21

24.09.2011 09:50
rewelacja

Emilia21

24.09.2011 09:50
rewelacja

monika154

18.07.2011 14:01
fajne

Aniunia773

19.04.2011 12:30
uwielbiam ptyski:)

grazia1

20.03.2011 09:00
ale swietne te twoje pysie:)

Ewelina43

17.11.2010 14:44
super wygladaja i smakuja

jarek4

14.11.2010 12:32
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat