Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z octem jabłkowym w oleju...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 8 sztuk
cebula 2 sztuki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
ocet jabłkowy 2 łyżki
olej rzepakowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z octem jabłkowym w oleju...

matiasy śledziowe wymoczyć z 3 razy w zimnej wodzie zmieniając co godzinę wodę, następnie na durszlak je wylać i odsączyć z wody

filety pokroić na 2-3 cm kawałki do miski, posypać cukrem, pieprzem grubomielony, delikatnie przemieszać

wlać ocet jabłkowy, wsypać pokrojone cebule i wymieszać, przełożyć do naczynia lekko dociskając, wlać olej rzepakowy do zakrycia maiasów, przykryte odstawić do lodówki najlepiej na 24 godziny

matiasy z octem jabłkowym są smaczne do pieczywa razowego, pszennego i do zakąski i na kolację.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.06.2016 16:14
uwielbiam śledzie w każdej postaci
RenataZ-et 13.06.2016 12:28
świetne są takie śledzie!
Habibi 13.06.2016 12:02
uwielbiam śledziki i robię je na tysiąc sposobów :) z octem jabłkowym także ;)
Krzysztof15 13.06.2016 06:16
pyszna rybka
Jolcia_90 13.06.2016 00:14
ciekawy sposób na śledzika :)
Iwusia 12.06.2016 23:48
ale pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak