Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mleko 2 łyzki
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
szynka 50 g
ser żółty 25 g
oliwki
sól, pieprz do smaku
masło 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z oliwkami

cebulę kroimy w półplastry i podsmażamy na maśle. Jak się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę.
Jajka mieszamy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem i wlewamy na patelnię z cebulą i szynką. Dodajemy pokrojony pomidor i oliwki zielone pokrojone w plasterki (kilkanaście sztuk). Na sam koniec dodajemy pokrojony w kosteczkę żółty ser. Smażymy wszystko razem aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.11.2010 09:27
jeszcze takiej jajecznicy nie jadałam:)
wedith1 20.10.2010 09:17
Z oliwkami nie robiłam......a uwielbiam oliwki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak