Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z białych szparagów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1 kg
śmietana 18 proc 2 łyżki
grzanki
oliwa
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z białych szparagów

Szparagi myjemy, usuwamy łykowate części, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Całość zalewamy zimną wodą, tuż powyżej wysokości warzyw.

Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10 min.

Zupę zestawiamy ze źródła ciepła, lekko studzimy. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy ze skropioną oliwą z oliwek, grzankami i świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 11.06.2016 23:10
Na pewno pyszna :) robiłam krem, ale jeszcze z białymi warzywami jako dodatkiem i była smaczna :) teraz zrobię taką wersję :)
noninka77 11.06.2016 20:07
Fajny przepis.
IZABELA29 11.06.2016 18:36
Cudna zupa
2milutka 11.06.2016 18:14
wygląda zachęcająco!
Aleksandra/Olcia 11.06.2016 17:33
ale apetycznie podane
Franciszek 11.06.2016 17:22
super przepis :)
Anna133 11.06.2016 15:26
wygląda obłędnie smacznie !
Alex_M 11.06.2016 14:39
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak