Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z pecorino

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 400 g
cebula czerwona 1 szt
oliwa 2 łyżeczki
bulion warzywny 1/8 l
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
mięta świeża siekana 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
natka pietruszki 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki
ser 100 g (pecorino peperoncino)

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z pecorino

Cebulę obrałem, pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem oliwę, smażyłem na małym ogniu na niej cebulę razem z bobem przez 2 minuty, dodałem bulion i kminek, zagotowałem pod przykryciem na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie odparowałem bulion, a bób wymieszałem z ziołami. Doprawiłem do smaku solą i sokiem z cytryny.
Bób rozłożyłem na podgrzanych talerzach, pokroiłem ser w cienkie plastry, ułożyłem na wierzchu, całość udekorowałem listkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.08.2016 09:23
pysznie wygląda
Katarzyna26 12.06.2016 18:32
Zapisuję do wypróbowania
Benita 11.06.2016 14:29
uwielbiam bób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak