Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z młodej sałaty i marynowanej rzodkiewki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka

sałata spora główka
ser brie 100 g
ogórek zielony 1 sztuka
szynka dojrzewająca 50 g

Marynowana rzodkiewka

rzodkiewka pęczek
olej rzepakowy 4 łyżki
sok z cytryny
miód prawdziwy łyżka
sól i pieprz
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z młodej sałaty i marynowanej rzodkiewki


Rzodkiewki dokładmie myjemy , obcinamy końcówki i kroimy w cienkie plasterki.
Marynata.
w słoiku mieszamy olej , sok z cytryny , miód .
Doprawiamy solą , pieprzem , dodajemy czarnuszkę. Do marynaty wrzucamy plasterki rzodkiewki , zakręcamy słoik i potrząsamy do wymieszania się składników. Odstawiamy do lodówki.
Proces marynowania trwa trzy dni, w tym czasie kilka razy potrząsamy słoiczkiem dla równomiernego marynowania rzodkiewek.
Potem już jest prościej.
Dokładnie płuczemy sałatę , osuszamy , ogórek obieramy i kroimy w plasterki.
Ser kroimy w drobne kosteczki , szynkę w cienkie paski.
Wszystko wykładamy na salaterkę i polewamy marynowanymi rzodkiewkami wraz z sokiem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 23.04.2017 15:31
Bardzo fajny przepis.
bartek8585 03.08.2016 12:42
ciekawią mnie takie rzodkiewki
Urszula Świeca 11.06.2016 20:54
Ciekawy przepis.))
bertpvd 11.06.2016 10:53
pyszna sałatka !
Maridka19 11.06.2016 09:01
Pysznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak