Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki w syropie rumowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe 2 kg
rum 1 szklanka
cukier 3 kg
woda 1,2 litra
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki w syropie rumowym

Wykonanie:
Pomidorki sparzyć, obrać ze skórki, zalać rumem, lekko wymieszać i odstawić na noc. Następnie z cukru i wody ugotować syrop. Włożyć pomidorki z rumem i zagotować. Z cytryn wycisnąć sok, połączyć z syropem. Pomidorki przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JellyFruits 30.09.2016 18:06
Dziękuję ci za odpowiedź, wiele mi wyjaśniła !!! Jak miło, że szanujesz współużytkowników tego portalu !
JellyFruits 11.06.2016 14:09
do czego to podawac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak