Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety turbota z piekarnika na obiad...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z turbota 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
sałata zielona 1 główka
ogórek zielony 1 sztuka
jogurt naturalny 150 ml
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
cukier 2 łyżeczki
ocet jabłkowy 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: filety turbota z piekarnika na obiad...

średniej wielkości świeże filety turbota razem z mleczem lub ikrą opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć (jeśli nie lubi się mleczy czy ikry to usunąć je), posypać z każdej strony pieprzem, kucharkiem, sokiem z cytryny i olejem

w blaszce na papierze do pieczenia ułożyć filety i w 200 C na termoobiegu piec 15 minut

sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki, dodać stary na plasterki świeży ogórek, wlać jogurt wymieszany, z cukrem, solą, pieprzem, octem

młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odlać z wody i podać posypane koperkiem z turbotem i sałatą

turbot jest smaczmą rybą, przypomina mi mięsko halibuta, ma mało ości i warto od czasu do czasu zjeść...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 11.06.2016 22:21
nie jadłam jeszcze tej ryby
Margo1 11.06.2016 18:53
Taki obiadek uwielbiam
IKrakowianka 10.06.2016 20:56
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak