Sałatka a’la toscana

Sałatka a’la toscana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • sałata TOSCANA eisberg

    1 opakowanie
  • dojrzałe awokado

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • ogórek

    1 sztuka
  • sera mozzarella

    100 g
  • pomidorki koktajlowe

    12 sztuk
  • pęczek bazylii

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    3 łyżki

sos

  • sos sałatkowy włoski Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka dobrze umyć i pokroić. Ser mozarella można porwać na kawałki lub pokroić. Sałatę Toscana połączyć serem mozzarella, awokado, ogórkiem, orzechami oraz pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi. Całość delikatnie wymieszać, skropić sosem włoskim. Przed podaniem sałatkę posypać świeżo siekaną bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Milena

06.07.2016 17:32
Wygląda zachęcająco :)

Wiktoria29

10.06.2016 21:45
muszę zrobić

mysza75

10.06.2016 10:07
jaka dobra sałatka taka jak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat