Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
fasola biała 1 szklanka
pęczak 100 g
pomidory 4 sztuki
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana fasolą

Fasolę moczymy w wodzie przez całą noc.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z małą ilością oleju
Pęczak gotujemy aż będzie miękki, odcedzamy i wrzucamy na patelnię z cebulą.
Fasolę gotujemy do miękkości i wrzucamy na patelnię z cebulą i pęczakiem.
Pomidory obieramy ze skórki i drobno pokroione dodajemy na patelnię do reszty składników.
Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Paprykę myjemy, odcinamy górną końcówkę, wyjmujemy gniazda nasienne i wypełniamy farszem z patelni.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.07.2012 07:38
ekstra;)
PaniMISIOWA 08.12.2011 11:55
bardzo fajna alternatywa dla ryżu, którego nie lubę w papryce...
Sylwia56
Sylwia56 20.06.2011 13:46
o ciekawe
kochanyptysiu 10.06.2011 12:55
ekstra farsz
agnieszka189 12.11.2010 16:22
no w sumie czemu nie, fasola też może być
kasiurek 18.10.2010 09:06
świetne pierwszy raz coś takiego widzę i jestem w szoku:)
buksiak12 30.09.2010 12:16
fajnie wygląda
Kate131 17.09.2010 16:20
ciekawy przepis
banditka 17.09.2010 11:32
mniam
Nina7 24.08.2010 16:48
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak