Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar pod pierzynką- ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 600 g
cukier brązowy 1/3 szkl
woda 2 łyżki
mąka pszenna 175 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
cukier 80 gram
masło 100 gram
jajko 2 szt
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar pod pierzynką- ciasto

Kroki postępowania

1
Rabarbar kroimy na 2 cm kawalki.
Małą blaszkę (17x28 cm) wykladamy papierem do pieczenia. Wykładamy na blaszkę rabarbar, posypujemy brązowym cukrem i polewamy wodą.
Krok 1 - Rabarbar pod pierzynką- ciasto foto
2
Ciasto: masło z cukrem utrzeć mikserem na jasną, puszystą masę.
Dodawać po jednym jajku, po każdym dokładnie ucierając.
Dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z mlekiem.
Wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników.
Krok 2 - Rabarbar pod pierzynką- ciasto foto
3
Ciasto wyłożyć na rabarbar- wyrównać.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 40. min.
Wystudzić.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Krok 3 - Rabarbar pod pierzynką- ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.06.2016 08:46
lubię proste i szybkie wypieki :)
bartek8585 09.06.2016 23:58
coś pysznego i szybkiego
agnieszka214 09.06.2016 18:37
Ciacho pyszne mniam
Aleksandra/Olcia 09.06.2016 18:16
smakowite ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak