Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB DUSZONY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 800 g
cebula 1 szt
mąka 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Porada

Podawać z ziemniaczkami, pyzami lub kaszą. Duszony schab znakomicie smakuje z buraczkami lub surówką z czerwonej kapusty.

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB DUSZONY

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - SCHAB DUSZONY foto
2
Kawałki mięsa oprószyć mąką.
Krok 2 - SCHAB DUSZONY foto
3
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do garnka, w którym duszony będzie schab. Mięso natrzeć ostrą papryką, przyprawą do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć do zarumienienia.
Krok 3 - SCHAB DUSZONY foto
4
Usmażony schab przełożyć do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić pod przykryciem ok. 30-40 minut, aż mięso będzie miękkie. Resztę mąki rozmieszać z wodą i zagęścić sos.
Krok 4 - SCHAB DUSZONY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.06.2016 16:17
pyszne danie
Janina 08.06.2016 20:46
Fajne mięsko;)
Wafelek2601 08.06.2016 20:42
Bardzo dobry
agnieszka214 08.06.2016 20:02
Lubię takie mięso do obiadu
bertpvd 08.06.2016 18:52
ale fajny schabik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak