Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ostrej marynacie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 1 kg
Przyprawa do mięs Prymat

Marynata

Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 3 łyżki
chili Prymat 1 łyżeczka
ocet jabłkowy 2 łyżki
olej 4 łyżki
woda 50 ml
sos musztardowo koperkowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ostrej marynacie

Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 1 cm plastry. Z każdej strony przyprawiamy przyprawą do mięsa. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy. W głębokiej misce warstwami przekładamy mięso i marynatę. Marynujemy przez całą noc (pod przykryciem). Mięso w ten sposób jest kruche i bardzo aromatyczne. Następnego dnia grillujemy. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 08.06.2016 13:37
super na grilla
VioletoweKucharzenie 08.06.2016 12:18
W sezonie grillowym nie może zabraknąć grillowanej karkówki. Marynata znajdzie wielbicieli wśród osób lubiących wyraziste i ostre smaki. Przygotowuje się ją bardzo szybko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak