Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łamanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/2 szklanki
cukier puder szklanka
masło łyżka
orzechy wedle uznania
aromat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łamanka

Wode z cukrem pudrem i masłem zagotować. Podgrzewamy ją tak długo aż powstanie gęsta masa, wsypujemy orzechy i dokładnie mieszamy. Masę odstawiamy w chłodne miejsce do stwardnienia.Po czym wyjmyjemy odłamując po kawałeczku. Już zastygniętą łamankę można skropić jakimś aromatem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:59
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak