Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior marynowany z papryką na zimę

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kalafior 1 kg
papryka czerwona 4 szt.
cebula biała 1 szt

składniki na zalewę

woda 8 szklanek
cukier 8 łyżek
ocet 3 szklanki
sól 2 łyżki
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior marynowany z papryką na zimę

Wykonanie:
Kalafior oczyścić i podzielić na różyczki- następnie zalać wodą i gotować przez 3 minuty. Odcedzić ułożyć w wyparzonych słoikach razem z pokrojoną cebulą i papryką. Do każdego słoika dajemy po kilka ziaren przypraw Z podanych składników zagotować zalewę, zalać warzywa w słoikach, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 07.06.2016 10:05
dobry pomysł na marynowanie
Wacław 07.06.2016 10:04
ciekawy przepis,nie marynowaliśmy jeszcze kalafiorów
norweska20 06.06.2016 23:14
smakowity pomysł
Katarzyna59 06.06.2016 21:57
ciekawy pomysł
MAR3STA 06.06.2016 21:47
jeszcze takiego kalafiora nie jadłam
Renataj 06.06.2016 21:10
Kiedyś marynowałam kalafiory ale ostatnio zapomniałam o takich zapasach na zimę - dzięki za przypomnienie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak