Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 2
filet z dowolnej ryby 200 g
kukurydza w puszce 1/2 puszki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
mleko 3,2% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna

Rybę ugotować na parze. W żaroodpornym naczyniu ułożyć ziemniaki, rybę i kukurydzę. Masło rozpuścić w rondelku z dodatkiem mąki. Następnie zmniejszyć ogień i stopniowo dodać mleko. Powstały sos doprawić do smaku i zalać nim rybę i ziemniaki. Piec w piekarniku 20 minut. pod koniec można dodać jeszcze 2 łyżki startego sera żółtego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 29.12.2011 16:16
to nie wiem czy warto ryzykować ?
Barbara55 03.12.2011 14:07
nie dla mnie :-(
Barbara55 03.12.2011 14:07
nie dla mnie :-(
kielcok1 26.10.2011 19:47
o jej ,a co na to ryba?
iga2 12.04.2011 22:29
pyszności
aginaa 23.09.2010 12:09
pycha
iwa643 22.05.2010 07:00
ciekawe zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak