Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kalafior z parmezanem

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

kalafior 1 sztuka
tymianek 10 gałązek (świeży)
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta
parmezan starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kalafior z parmezanem

Przygotowanie: Kalafior dzielimy na różyczki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 stopni. Różyczki kalafiora układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy świeżym tymiankiem i wstawiamy do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę posypujemy kalafior startym parmezanem i ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut. Przed podaniem posypujemy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosc 26.09.2022 16:16
Nauczcie sie pisac po polsku, bo az oczy bola :( Dzielimy na rozycki kogo?/co? KALAFIOR Posypujemy startym parmezanem kogo?/co? KALAFIOR
Doradca Smaku 30.09.2022 09:13
Nie ma sprawy! Skorygowałem w przepisie pisownię KALAFIORA :) pozdrawiam, Doradca Smaku
Ola1984 06.06.2016 14:03
Uwielbiam tak przygotowanego kalafiora :) I ten jego lekki orzechowy aromat :)
IZABELA29 06.06.2016 11:25
pewnie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak