Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony camembert z rozmarynem i miodem

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki na 2 porcje

ser camembert 2 szt (okrągłe)
rozmaryn świeży 2 gałązki
miód płynny 6 łyżek

Dodatkowo

orzechy włoskie 30 g
miód płynny 4-5 łyżek
sól 1 szczypta
bagietka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony camembert z rozmarynem i miodem

Przygotowanie orzechów:
Suchą patelnie rozgrzewamy na palniku aż będzie ciepła, dodajemy orzechy, miód i sól i podgrzewamy aż miód zgęstnieje i przylegnie do orzechów. Orzechy układamy na papierze do pieczenia żeby się nie pozlepiały.

Przygotowanie sera:
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Sery wyjmujemy z opakowania i obficie smarujemy miodem z każdej strony. Na wierzch układamy gałązki rozmarynu i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 15-20 minut aż ser będzie miękki w dotyku.

Podajemy ciepły z dodatkiem orzechów i świeżą bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.06.2016 11:46
aż ślinka leci
Agnieszka-87-25 06.06.2016 14:40
same dobroci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak