Oponki

Oponki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • pr. do pieczenia

    łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    łyżka
  • cukier

    10 dag
  • masło

    10 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • gęsta śmietana

    3-4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i mąką ziemniaczaną, dodając po jednym jajku. i łyżce śmietany. Domieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. żagnieść ciasto, rozwałkować, wyciąć oponki. W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz, smażyć na złoto, osączyc, obtoczyć w cuksze pudrze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

03.08.2011 08:18
super

christopher1

28.08.2010 11:58
Super smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat