Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koprowa z lanymi kluseczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

wywar warzywny 1 1/2 litra
śmietana 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
koper świeży 2 peczki

Składniki na lane kluski

jajko 1 szt
mąka 4 dag
woda 1 łyżka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koprowa z lanymi kluseczkami

Wykonanie:
Wywar zagotować z połową posiekanego koperku. Z podanych składników przygotować lane ciasto, kłaść łyżką kluseczki na gotujący się wywar. Gotować powoli przez 15 minut, doprawić masłem i śmietaną wymieszaną z mąką. Rozlać na talerze i posypać resztą koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak