Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z pieczarkami i selerem naciowym :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 sztuk
seler naciowy 2 łodygi
marchew 1 sztuka
Bulion grzybowy 1 kostka
śmietana 30% 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
bazylia świeża 4 listeczki
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z pieczarkami i selerem naciowym :)

Kroki postępowania

1
W rondelku z 250 ml wody rozpuszczamy kostkę grzybowa .
Krok 1 - Sos z pieczarkami i selerem naciowym :) foto
2
Pieczarki i seler naciowy kroimy w plastry , marchew obieramy i ścieramy na tarce.
Krok 2 - Sos z pieczarkami i selerem naciowym :) foto
3
Warzywa dodajemy do bulionu grzybowego i gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Sos z pieczarkami i selerem naciowym :) foto
4
W szklaneczce łączymy mąkę, odrobinę wody i śmietanę kremówkę. Składniki łączymy i dodajemy i do sosu.
Krok 4 - Sos z pieczarkami i selerem naciowym :) foto
5
Na samym końcu dodajemy świeżą bazylie oraz przyprawy do smaku-pieprz i sól. Smacznego :)
Krok 5 - Sos z pieczarkami i selerem naciowym :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 06.06.2016 21:21
Pyszny sos ;)
benka 06.06.2016 07:49
Fajny sosik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak