Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
cebula 4-5 szt.
pieczarki 400 g
ser żółty
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Schab pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem i dopraw do smaku solą i pieprzem
Krok 1 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
2
Cebulę pokrój w grubszą kostkę lub pióra. Podsmaż na patelni, tak aby lekko zmiękła.
Krok 2 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
3
Pieczarki pokrój w półplasterki. Podsmaż na patelni aż odparuje z nich woda.
Krok 3 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
4
Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser.
Krok 4 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
5
W naczyniu żaroodpornym wyłóż plastry mięsa, cebulę i pieczarki
Krok 5 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
6
Ser wymieszaj z majonezem - około 5-6 łyżek. Dopraw do smaku pieprzem. Wyłóż na wczesniej przygotowane mięso z cebulą i pieczarkami.
Krok 6 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
7
Piecz w temperaturze 180 st. C przez około godzinę. Kiedy ser będzie się za mocno przypiekał ( jak to wyszło u mnie :)) przykryj naczynie folią aluminiową.
Krok 7 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.06.2016 18:19
smaczne mięsko
Franciszek 06.06.2016 01:05
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak