Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami

Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • cebula

    4-5 szt.
  • pieczarki

    400 g
  • ser żółty

  • majonez

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami
Schab pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem i dopraw do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami
Cebulę pokrój w grubszą kostkę lub pióra. Podsmaż na patelni, tak aby lekko zmiękła.
Krok 3 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami
Pieczarki pokrój w półplasterki. Podsmaż na patelni aż odparuje z nich woda.
Krok 4 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami
Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser.
Krok 5 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami
W naczyniu żaroodpornym wyłóż plastry mięsa, cebulę i pieczarki
Krok 6 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami
Ser wymieszaj z majonezem - około 5-6 łyżek. Dopraw do smaku pieprzem. Wyłóż na wczesniej przygotowane mięso z cebulą i pieczarkami.
Krok 7 - Schab zapiekany z cebulą i pieczarkami
Piecz w temperaturze 180 st. C przez około godzinę. Kiedy ser będzie się za mocno przypiekał ( jak to wyszło u mnie :)) przykryj naczynie folią aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

06.06.2016 18:19
smaczne mięsko

Franciszek

06.06.2016 01:05
dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat