Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 5 sztuk
cukier 1 1/2 szklanki
jabłka 3-4 sztuki
olej szklanka
kakao 2 łyżki
pr. do pieczenia łyżecvzka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon łyżeczka
cukier waniliowy opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka kakaowa

Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Wymieszaną mąkę stopniowo dodawać do masy jajecznej na przemian z olejem. Ciągle ucierać. Na końcu dodać do ciasta cynamon i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić na drobne kawałki, dodać do ciasta, wymieszać i piec ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 14.04.2012 16:37
fajne
christopher1 28.08.2010 12:02
dość łatwe w przygotowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak