Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 kg
jajko 2 szt
sól do smaku
woda letnia

Farsz

płucka wieprzowe 1 kg
serca drobiowe 1 kg
cebula 1 szt
kasza jęczmienna 2 saszetki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Z mąki jajka, wody i soli zagnieść ciasto.
Krok 1 - Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną foto
2
Z cista formować kulki.
Krok 2 - Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną foto
3
Kulki rozwałkować.
Krok 3 - Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną foto
4
.Podroby ugotować, przekręcić przez maszynkę. Kaszę ugotować w saszetkach. Na patelni rozpuścić tłuszcz i usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. skwarki. Przekręcone podroby połączyć z kaszą, dodać sól, pieprz, kucharek ,usmażoną cebulę, wymieszać
Krok 4 - Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną foto
5
Na krążki nakładać farsz, dokładnie skleić brzegi. W garnku zagotować wodę, wrzucić pierogi. Gotować około 7 min.
Krok 5 - Pierogi z podrobami i kaszą jęczmienną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 05.06.2016 21:28
Dzięki za miłe komentarze.))
IZABELA29 04.06.2016 11:52
Uwielbiam takie pierożki
ilka01 04.06.2016 11:50
pyszności :)
Skotka 03.06.2016 21:22
Z chęcią bym zjadła:)
halina17 03.06.2016 21:11
Dobre pierogi.
Motorek 03.06.2016 21:01
pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak