Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem śliwkowy z jabłkami i gruszkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1,5 kg
cukier 1 kg
kandyzowana skórka pomarańcz
laska wanili
cynamon 1/2 łyż
kilka gożdzików
gruszki kilka szt.
jabłko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem śliwkowy z jabłkami i gruszkami

Owoce umyć i wydrylować jabłka i gruszki obrać wykroić gnaizada i pokroić w ósemnki. Wszystkie owoce wymieszać z cukrem i odstawić na 12 godz. Następnie przełożyc do rondla i podgrzać na małym ogniu ok 1,5 godz. POd koniedc dodać przyprawy korzenne i skórkę pomarańczy. Drzem przełożyć do słoików i pasteryzować ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.09.2011 01:09
mniam
patelka 31.08.2010 16:30
przepyszny
christopher1 28.08.2010 12:01
bardzo ciekawy przepis
mikrusiak 24.08.2010 12:06
hm...brzmi ciekawie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak