Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

szynka wieprzowa 1-2 kg
ząbki czosnku 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Zalewa

sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt
cukier 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 6 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki

Glazura

miód 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka

Wodę z przyprawami zagotować odstawić do ostygnięcia przez noc. Szynkę natrzeć rozgniecionym czosnkiem , pieprzem i majerankiem , obwiązać sznurkiem i odstawić na noc. Na drugi dzień szynkę włożyć do zimnej zalewy i od momentu zagotowania gotować 10 minut. Ostawić w zalewie do ostygnięcia. Następnie wysmarować ja glazurą i piec w piekarniku aż się przypiecze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.06.2016 07:57
same pyszności
mirosława4 02.06.2016 18:11
domowa najlepsza
Mama niejadka 02.06.2016 15:52
Super domowe mięsko
bertpvd 02.06.2016 14:50
Super mięsko
Katrina.u 02.06.2016 12:39
pyszna szyneczka
jagoda5913 02.06.2016 12:37
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak