Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na kruchym spodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kruche ciasto

mąka 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło 20 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy

Inne

ser biały 1 kg
lukier biały
skórka pomarańczowa
jajko 5 szt
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kruchym spodzie

Mąki, cukier waniliowy, cukier, masło i żółtka zagniatamy razem szybko na kruche ciasto. Chłodzimy przez godzinę w lodówce i po rozwałkowaniu, wykładamy nim blaszkę.

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ser miksujemy, stopniowo dodając żółtka, masło, budyń, cukier waniliowy. Na koniec dodajemy stopniowo ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Wylewamy na ciasto masę serową i pieczemy w 170 stopniach, przez ponad godzinę, podpiekając też od dołu.

Studzimy w uchylonym piekarniku. Zimny dekorujemy lukrem i skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 12.09.2016 09:34
pyszne ciacho :-)
Jagódka77 05.08.2016 13:31
lubię, nawet bardzo takie pyszności
Ewelina1991 02.06.2016 14:56
pyszniutki!!
bertpvd 02.06.2016 14:51
Uwielbiam taki sernik
Anna169Hosz 02.06.2016 10:02
Wygląda kusząco:)
Aleksandra/Olcia 02.06.2016 10:01
pyszny serniczek
IZABELA29 02.06.2016 09:31
Zawsze pysznie
dodi 02.06.2016 09:12
pysznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak