Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 500 g
drożdże 20 g
mleko 2% z wodą ok. 175-200 ml
sól 1/2 łyżeczki

farsz

kasza gryczana ok. 180 g ugotowanej
cieciorka konserwowa 1 puszka
ser żółty starty 80 g
salami 90 g
oliwki zielone ok. 20 sztuk
ogórki konserwowe 80 g
pieczarki marynowane 15 sztuk
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Do przesianej mąki wkruszyć drożdże posypać szczyptą cukru, podać sól i wodę wymieszaną z mlekiem. Zagnieść ciasto.
Krok 1 - Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną foto
2
Ciecierzycę osączyć na sicie i przepłukać. Marynowane pieczarki grubiej posiekać. Salami i ser żółty dość drobno pokroić . Oliwki pokroić w plasterki , ogórki w drogną kosteczkę . Do sypkiej i ostudzonej kaszy dodajemy wszystkie składniki, mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy , wycinamy dość spore koła, nakładamy farsz.
Krok 2 - Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną foto
3
Zlepić brzegi ciasta i odstawić pierożki do wyrośnięcia.
Pieczemy je w 180 C ok.20 minut.
Krok 3 - Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 01.06.2016 23:51
Podoba mi się ten pomysł :)
ada.la 01.06.2016 22:28
ciekawe danie
RenataZ-et 01.06.2016 21:10
przepis bardzo ciekawy a sam pieróg wygląda bardzo smakowicie :)
Renataj 01.06.2016 20:44
Smacznie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak