Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną
Kroki postępowania
Wyrośnięte ciasto wałkujemy , wycinamy dość spore koła, nakładamy farsz.
Pieczemy je w 180 C ok.20 minut.
mąka pszenna | 500 g |
drożdże | 20 g |
mleko 2% | z wodą ok. 175-200 ml |
sól | 1/2 łyżeczki |
kasza gryczana | ok. 180 g ugotowanej |
cieciorka konserwowa | 1 puszka |
ser żółty starty | 80 g |
salami | 90 g |
oliwki zielone | ok. 20 sztuk |
ogórki konserwowe | 80 g |
pieczarki marynowane | 15 sztuk |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: