Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POWIDŁO ŚLIWKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: POWIDŁO ŚLIWKOWE

śliwki umyć osuszyć i wyjąc pestki, przełożyć do rondla. Pozostawić na ogniu małym i rozparowac owoce. Gdy sliwki pokryją sie sokiem zdjąc pokrywę zwiększyc neico ogien i odparować jeszce przez godzinę , często mieszając. Czynnośc ta powtarzać przez 3 dni .Przełożyć do słoików i pasteryzowac 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 09.09.2013 16:36
domowe są najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak