Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z salami , Ricottą i Mozzarellą na spodzie z ciasta francuskiego :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser ricotta 0,5 opakowania
przecier pomidorowy 3 łyżki
salami 100 gram
mozzarella w bloku 1 szklanka startej
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyzeczki
sól 1\4 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyżeczki
bazylia świeża 4-5 listeczków

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z salami , Ricottą i Mozzarellą na spodzie z ciasta francuskiego :)

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce do pieczenia . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiekamy przez 10 minut.
Krok 1 - Pizza z salami , Ricottą i  Mozzarellą na spodzie z ciasta francuskiego :) foto
2
W tym czasie w miseczce łączymy serek Ricottę z przecierem pomidorowym i przyprawami: solą, pieprzem , czosnkiem granulowanym.
Krok 2 - Pizza z salami , Ricottą i  Mozzarellą na spodzie z ciasta francuskiego :) foto
3
Podpieczone ciasto francuskie wyciągamy z piekarnika i rozsmarowujemy masę z ricotty i przecieru.
Krok 3 - Pizza z salami , Ricottą i  Mozzarellą na spodzie z ciasta francuskiego :) foto
4
kolejno układamy plastry salami . Pizzę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut.
Krok 4 - Pizza z salami , Ricottą i  Mozzarellą na spodzie z ciasta francuskiego :) foto
5
Ser mozzarelle ścieramy na tarce na grubych oczkach i umieszczamy na pizzy- ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż ser się rozpuści. Po upieczeniu dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego :)
Krok 5 - Pizza z salami , Ricottą i  Mozzarellą na spodzie z ciasta francuskiego :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 01.06.2016 06:09
mniam pychota
ilka01 31.05.2016 22:43
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak