Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa ze śmietaną.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 garść
wywar mięsny 3 szklanki
cebula 1 sztuka
masło 1 łyzka
warzywa wg uznania
ziemniaki 5 sztuk
śmietana 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa ze śmietaną.

Suszone grzyby umyć i namoczyć najlepiej na noc.. Wywar mięsny wlać do garnka, przełożyć grzyby wraz z wodą, w której się moczyły i nastawić do gotowania.Jeżeli mamy duże grzyby , kroimy je na mniejsze kawałki.
Warzywa - marchew, pietruszkę i korzeń selera obrać, pokroić na małe kawałki lub w słupki i dodać do zupy.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle i przełożyć do garnka.
W momencie gdy grzyby będą ugotowane, dodać pokrojone ziemniaki i gotować do ich miękkości.
Jeżeli zupę gotujemy na dużym gazie i sporo nam się wygotuje płynu musimy go uzupełnić wywarem lub wrzącą wodą.
Zupę doprawiamy na ostro mielonym pieprzem i solą, zabielamy śmietaną i dodajemy zieleninę.
Podajemy z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 29.06.2017 09:43
grzybowa, mmm pycha
Ela15 04.11.2016 17:52
pyszna zupka
IZABELA29 15.06.2016 16:55
bardzo dobra
adelajda 09.06.2016 12:20
Pyszna zupka :)
ben-ka 04.06.2016 13:06
My też lubimy :)
bertpvd 31.05.2016 18:18
wspaniała zupa
olkaaa 31.05.2016 16:46
bardzo lubię
Habibi 31.05.2016 15:57
bardzo lubię zupy grzybowe :)
halina17 31.05.2016 15:41
Lubię zupę grzybową.
krokus 31.05.2016 15:00
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak