Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orecchiette con bacon e oscypek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g (orecchiette)
boczek wędzony 250 g
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
oscypek 150 g
śmietana 18 proc 3 łyżki
natka pietruszki

Porada

Taka nasza wariacja na temat makaronu, boczku i oscypka. Wyszło przesmacznie.

Przepis i sposób przygotowania na: Orecchiette con bacon e oscypek

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażymy.

Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia.

Oscypek kroimy w kostkę.

Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie dodajemy ser, ponownie mieszamy.

Podajemy od razu z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak