Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z cieciorką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
porcja rosołowa 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 2 łyżeczki posiekanej
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 100 g
śmietana 3-4 łyżki
ciecierzyca 1 puszka
woda 2 litry
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z cieciorką

Kroki postępowania

1
Mięsi umyć i obgotować , zalać ponownie czystą zimną wodą i gotować na wolnym ogniu. Dodać marchewkę obraną i pokrojoną ,pietruszkę ziele angielskie ,liść laurowy,osolić .
Krok 1 - Pomidorowa z cieciorką  foto
2
Gdy mięso się ugotuję wyjąć z zupy i wlać przecier pomidorowy i zagotować .
Krok 2 - Pomidorowa z cieciorką  foto
3
Osączyć cieciorkę z zalewy i dodać do całości .
Krok 3 - Pomidorowa z cieciorką  foto
4
Zagęścić zupę śmietaną i zagotować .
Krok 4 - Pomidorowa z cieciorką  foto
5
Posypać natką pietruszki ,przyprawić pieprzem i przyprawą kucharek .Podawać na obiad ciepłe .
Krok 5 - Pomidorowa z cieciorką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 31.05.2016 08:52
pyszna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak