Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z soczewicą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 25 dkg
kostka rosołowa 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
natka pietruszki 1/4 pęczka
ziemniaki 4 sztuki
soczewica czerwona 1/2 szklanki
por 1/2 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z soczewicą

Kroki postępowania

1
Umytą łopatkę zalać wodą i zagotować.
Krok 1 - Zupa porowa z soczewicą foto
2
Dodać pokrojone w kostkę pietruszkę, seler i marchewkę. Dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować razem pod przykryciem aż mięso zacznie mięknąć.

Krok 2 - Zupa porowa z soczewicą foto
3
W międzyczasie dodać posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Zupa porowa z soczewicą foto
4
Kiedy mięso będzie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz soczewicę.
Krok 4 - Zupa porowa z soczewicą foto
5
Dodać pokrojonego pora.

Krok 5 - Zupa porowa z soczewicą foto
6
Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku i podawać.
Krok 6 - Zupa porowa z soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 30.05.2016 21:02
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak