Sok z czarnego bzu

Sok z czarnego bzu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    wg uznmania
  • owoce

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlać wodę do dużego garnka. W duży garnek z wodą wstawić na podstawce mniejszy garnek ( tak aby woda nie dostała się do niego).Większy garnek przykryć czystą ściereczką na niej ułożyć owoce czarnego bzu w ten sposób aby ściekający sok trafiał do mniejszego garnka. Całość gotujemy tak długo aż uznamy że cały sok z owoców już ściekl do mniejszego garnka. Następnie ostrożnie wyjmujemy garnek z sokiem, wsypujemy do niego cukier (wg własnego gustu); sok z cukrem przegotowujemy i zlewamy do przygotowanych słoików lub butelek. Przygotowane słoiki z sokiem wekujemy ok. 5 min. Według tej receptury sok z czarnego bzu przygotowywała moja babcia a później mama.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 12:05
Interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat