Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z chrzanem

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gulasz z żołądków drobiowych z chrzanem - lekko pikantny smak, który idealnie pasuje do delikatnych podrobów.

Składniki:

żołądki drobiowe 600 gramów
cebula biała 1 sztuka
por 1 sztuka
papryczka chili 2 sztuki
chrzan tarty 2 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z chrzanem

1. Cebulę pokroić w kostkę, pora w pół kółka.
2. Żołądki dokładnie umyć, wrzucić do garnka, zalać wodą (aż zakryje mięso).
3. Gotować przez 20 min, zszumować.
4. Dodać pokrojone warzywa + papryczki chili pokrojone w kółka.
5. Dodać tymianek, majeranek, sól, pieprz do smaku.
6. Dodać 2 łyżki chrzanu tartego.
7. Gotować jeszcze 40 min.
8. Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 24.08.2010 09:40
właśnie, trzeba być smakoszem żołądków
Zofia12 24.08.2010 07:44
Tanie danie dla smakoszy podrobów!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak