Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z atramentem z kałamarnicy z krewetkami w sosie kokosowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 g
krewetki królewskie 120 g
czosnek 2
masło klarowane 2 ł
sezam
mleko kokosowe 1/2 opakowania
limonka 1
natka pietruszki
pieprz
sól
papryczka chili

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z atramentem z kałamarnicy z krewetkami w sosie kokosowym

Obrane krewetki skrapiam sokiem z limonki lub cytryny. Czosnek obieram z łupiny przeciskam przez praskę, podsmażam na klarowanym maśle na średniej mocy palnika ( przypalony czosnek robi się gorzki dlatego należy kontrolować ). Kiedy czosnek odda swój aromat dodaję krewetki i smażę 6 minut. W między czasie nastawiam wodę na makaron i gotuję wg zaleceń na opakowaniu. Natkę pietruszki siekam i dodaję wraz z mleczkiem kokosowym. Całość duszę jeszcze chwilę, podaję z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.06.2016 08:21
uwielbiam krewetki :)
Maridka19 30.05.2016 08:39
super pomysł :)
Krzysztof15 30.05.2016 06:44
super danie
Łukasz15 29.05.2016 22:06
Pyszności.
IKrakowianka 29.05.2016 21:18
fajne danie
ada.la 29.05.2016 20:52
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak