Łopatka wieprzowa duszona z warzywami

Łopatka wieprzowa duszona z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    600 g
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • por

    0,5 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Marchew i cebulę pokroić w kostkę, pora w pół kółka.
2. Mięso dokładnie umyć, pokroić w kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą.
3. Gotować przez 20 min, zszumować.
4. Dodać pokrojone warzywa + przeciśnięty ząbek czosnku.
5. Dodać kostkę bulionową, tymianek, majeranek, sól, pieprz do smaku.
6. Dotować jeszcze 60 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

21.02.2013 06:46
dobra

gosia561

07.06.2012 11:23
ciekawe

Zofia12

24.08.2010 07:41
Każdemu smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat