Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki panierowane w jajku i ziołach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb czerstwy 4-6 kromek
jajko 2 szt
tymianek 1/2 łyzeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
tłuszcz do smażenia 1/4 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki panierowane w jajku i ziołach

Przygotować wszystkie składniki. Jajka umyć i rozbić do miseczki, dodać pieprz czarny. Rozkłócić jajka widelcem ,wsypać kurkumę i zioła. Zanurzyć kromki pieczywa czerstwego w masie jajecznej obracając je z każdej strony aby szybciej namokły. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku i zaraz podawać ,bo może stwardnieć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 28.05.2016 23:59
bardzo lubię
krokus 28.05.2016 23:21
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak