Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z zielonej herbaty i bazylii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata zielona 2 sztuki
bazylia świeża 1 sztuka
woda 1 litr
limonka 1 sztuka
żelatyna deserowa 1 opakowanie
miód 4 łyżki

Porada

Użyj żelatyny na 1 litr płynu.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z zielonej herbaty i bazylii

Zaparzamy zieloną herbatę dodajemy bazylię. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Dodajemy do naparu herbaciano- bazyliowego. Wciskamy sok z limonki. Dosładzamy miodem. Przewalamy do naczyń, niech stężeje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 28.05.2016 23:18
ciekawy przepis
Bernadeta1 28.05.2016 16:33
ciekawy smak, chętnie bym spróbowała
Konczi 28.05.2016 16:32
pyszny deserek
adelajda 28.05.2016 16:29
A to nowość dla mnie :)
benka 28.05.2016 14:01
Ciekawy przepis.
Monika-twin 28.05.2016 13:44
FAjny deser.
mikrusiak 28.05.2016 13:44
rzeźko wygląda ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak