Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 3 główki/młode
kasza jęczmienna 2,5 szklanki/łamana
mięso mielone drobiowe 1/2 kg
jajko 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koperek 1 pęczek
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 3 sztuki
sok pomidorowy 1 litr
woda 3 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty...

Kroki postępowania

1
z niedużej młodej kapusty wyciąć głąby, główki wkładać do wrzatku i ściągać sparzone lekko liście, z wystudzonych liści ścinać zgrubienie aby lepiej się zawijały liście, wody po kapuście nie wylewać
Krok 1 - z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty... foto
2
wodę po kapuście zagotować i ugotować w niej do miękkości kaszę jęczmienną, użyłam grubsza łamana, ugotowaną kaszę wylać na durszlak i wsypać do miski, wystudzić, kaszę wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkami, koperkiem
Krok 2 - z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty... foto
3
nakładać farsz na kapustę i zawijać, układać w naczyniu żaroodpornym (mi wyszły 3 naczynia), na gołabki wlac sok pomidorowy, wodę, dodać masło
Krok 3 - z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty... foto
4
piec w 200 C pod przykryciem z 45 minut, grzanie góra/dół, następnie pokrywki zdjąć i na termoobiegu piec w 150 C 10 minut - gołąbki są po prostu pyszne z nadzieniem z kaszy jęczmiennej...............SMACZNEGO!!!
Krok 4 - z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.05.2016 17:22
Moje ulubione;))
2milutka 28.05.2016 15:41
Klasyka a jaka pyszna!
Lis 28.05.2016 12:31
Pyszne takie gołąbki:)
RenataZ-et 28.05.2016 10:06
bardzo fajny pomysł
Anna169Hosz 28.05.2016 07:50
Wspaniale wyszły!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak