Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki kiełbasiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na ciasto

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 2 szt.
mąka pszenna 8 łyżek
sól do smaku

Nadzienie

kiełbasa śląska 2 pętka
cebule 2 szt.
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki kiełbasiane

1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i zemleć. Dodać mąkę, jajka, szczyptę soli i wyrobić elastyczne ciasto.
2. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, doprawić solą, bazylią, keczupem i podsmażyć. Przestudzić.
3. Ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować. Szklanką wykroić placuszki, nałożyć porcje farszu i zlepić brzegi (docisnąć).
4. Pierożki usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać gorące z keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.05.2016 19:07
pomysłowo i smacznie
krokus 25.05.2016 14:52
fajny pomysł
Ewelina1991 25.05.2016 13:45
ciekawy przepis
Futka 25.05.2016 12:49
Świetne i bardzo pomysłowe pierożki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak