TARTA BUDYNIOWA Z MELONEM

TARTA BUDYNIOWA Z MELONEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 G
  • żółtka

    2 SZT
  • masło

    130 G
  • budyń waniliowy

    1 SZT
  • masło

    150 G
  • cukier waniliowy

    1 SZT
  • galaretka cytrynowa

    2 SZT
  • MELON ZIELONY

    WG POTRZEBY
  • mleko

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, żółtek i masła zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na pół godziny.Następnie wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę.Upiec ok 15-20min w 180 stopniach. Budyń ugotować w 300 ml mleka, wystudzić, dodać 150g masła i zmiksować.Wylać na tartę.Ułożyć owoce wg uznania.Galaretki rozpuścić w 400ml wody, jak będą się zastygać, zalać tartę.Po zastygnięciu galaretki-tarta gotowa.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta25

05.09.2012 17:09
ciekawy pomysł

danusia19671

19.06.2012 18:21
muszę wypróbować

owocówka

02.01.2012 09:15
mniam

Dorota76

28.12.2011 20:54
świetna

manaika

01.12.2011 09:42
super!

iknbozka

12.11.2011 22:06
fajna

gosia47-47

18.10.2011 13:10
dobre

IlonaAlbertos

25.04.2011 00:32
Ciekawy pomysł na tartę

Sarenka

16.04.2011 12:05
Rzeczywiscie, wyglada swietnie!!! Az by sie chcialo skubnac :P

Mirka-Ludomila

02.01.2011 23:45
Ślcznie wygląda na zdjęciach, trzeba spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat