Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz w marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

leszcz 2 kg
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1/2 szl
olej do smażenia

zalewa

woda 4.1/2 szkl
ocet 10 % 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 szt

Porada

Przechowywać w lodówce. Do spożycia nadają się po 3 tygodniach.

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz w marynacie

Kroki postępowania

1
Leszcza oczyścić, pokroić .
Krok 1 - Leszcz w marynacie foto
2




Obtoczyć w mące, usmażyć
Krok 2 - Leszcz w marynacie foto
3
Usmażone porcje ryby,ułożyć w naczyniu, posypać przyprawą, dodać sól, czosnek granulowany. Naczynie przykryć, odstawić na 12 godz. Następnie układać w 0,9 l słoikach.
Krok 3 - Leszcz w marynacie foto
4
Do garnka wlać wodę, dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, zagotować.
Krok 4 - Leszcz w marynacie foto
5
Do każdego słoika, dodać po 2 plasterki cebuli i pokrojony czosnek.Gorącą zalewą zalać rybę. Słoiki zakręcić, nie pasteryzować.
Krok 5 - Leszcz w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 23.05.2016 23:38
Lubię taką rybkę
krokus 23.05.2016 21:22
smaczna rybka
Wafelek2601 23.05.2016 20:11
Pyszna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak