Zapiekane bakłażany z parmezanem

Zapiekane bakłażany z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • passata pomidorowa

    300 ml
  • bakłażan

    2 sztuka
  • ser żółty

    100 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • oliwa

    5 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić wzdłuż, posolić. ostawić. Do naczynia do zapiekania wlać oliwę , passatę, zmiażdżony czosnek i bazylię.Wymieszać. Wytrzeć nadmiar wody z bakłażanów i zgrillować na suchej patelni. Włożyć do passaty. Zapiekać 30 minut. Potem posypać wierzch parmezanem i jeszcze zapiekać 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (101)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AsiaaK

13.09.2017 23:25
pomyslowe danie ;p

Olga_SK

24.06.2017 17:37
Apetycznie wygląda :)

JulkaTomeczek

23.06.2017 22:06
Same pysznosci

MarysiaB

23.06.2017 15:38
pyszności

Ania67

16.06.2017 14:14
świetne danie- aż ślinka leci

hastalavista

06.06.2017 22:34
uwielbiam takie zapiekanki

Madzai

08.05.2017 10:37
bardzo smaczne

Bożena Matuszczyk

27.04.2017 11:42
Fajny przepis , smaczne danie;)

babajaga1969

10.04.2017 19:06
w sam raz dla mnie - bardzo lubię takie zapiekanki :)

mikrusiak

19.03.2017 13:51
Super: prosto i smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat