Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny przysmak rabarbarowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
truskawki 1 kg
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny przysmak rabarbarowy

Z łodygi rabarbaru odkrajamy liść oraz końcówkę, myjemy dokładnie pod bieżąca wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Łodygi kroimy w plastry półcentymetrowe, wrzucamy do foliowej torebki i wkładamy do zamrażarki.

Banany obieramy, kroimy w kawałki, mrozimy. Truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek, kroimy w kawałki, mrozimy. Kiedy najdzie nas ochota na lody, wyjmujemy z zamrażarki część rabarbaru, część truskawek i banana.

Owoce zostawiamy na 15 min by były zamrożone, ale nie na kamień. Owoce przekładamy do wysokiego naczynia i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na lody.

Podajemy w wafelkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:52
super pomysł
noninka77 23.05.2016 17:26
Pyszności.
Janina 23.05.2016 17:18
Fajny deserek;))
AZgotuj 23.05.2016 15:20
przepyszne :)
Ola1young 23.05.2016 13:40
fajny na gorące dni :)
IKrakowianka 23.05.2016 13:01
idealne na dzisiejszy dzień!
Ola1984 23.05.2016 12:57
Obłędnie wygląda ten sorbet :) Mniam.
Madzai 23.05.2016 12:30
Domowe najlepsze
Lis 23.05.2016 12:12
Super smakowite:)
Benita 23.05.2016 11:43
musi być smaczny
Ela427 23.05.2016 11:32
proste i pyszne na upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak